09 юли 2009

На границата между два политически периода

Споделям малко следизборни размисли.

Представянето на ЗЕЛЕНИТЕ

От моя позиция го считам за успех. Всички разбраха, че не сме малка странна екзотична партия, за която гласуват само членовете... (на семейството на лидера й). Видях респектирани членове на секционни избирателни комисии. Не мисля, че трябва да търся сметка на някого за недостатъчния резултат, защото не съм хвърлил кой знае колко в предизборната кампания. Направих толкова, колкото исках и можах. Направих го без да чакам нещо в замяна. Направих го от убеждение и безвъзмездно. В петъка на щанда на Попа бяха Ясен и Генади и последният сподели, че ако случайно се появи журналист и го интервюира, няма да успее да каже нищо като хората, защото е преуморен.
Не искам тези хора да прегарят.
За мен е много важно партията да продължи напред, за да може всички гласували за ЗЕЛЕНИТЕ да не съжаляват че са го направили и да продължат да подкрепят идеите ни. Които обаче НЕ СА НА ЗЕЛЕНИТЕ, а са общочовешки. Няма да съм по-малко доволен, ако не ЗЕЛЕНИТЕ, а някоя друга партия реши да ги реализира. Не искам партията да ревнува идеите си. Целта ни не е да сме в парламента, а целта е обществото да се промени.

Интересният изборен експеримент

Имам предвид мажоритарността с вградена в нея вратичка ПРЕСТЪПНИК да има възможност да се кандидатира и самото му кандидатиране автоматично да му донесе имунитет и изход от ареста. Не е за вярване че това бе възможно. Изборите са нещо граничещо със свещенодействие. Това е период, в който се зачева и ражда нещо важно - парламента. Израз на висша злонамереност е да се прави възможно опорочаването на нещо толкова значимо. Радвам се, че никой не успя да нацели тази вратичка. Съжалявам обаче, че Валерия от шоуто на Слави не успя да влезе в парламента. Щеше да е много интересно във всички смисли на думата.

Новите водачи на държавата

Пожелавам им успех. Радвам се, че спечелиха с категоричен резултат, защото сега имаме експеримент при чисти условия, ще изследваме "чиста култура", която ще може да се прояви в идеалните условия, без вътрешна съпротива и замърсявания. Тоест, това, което видим, ще бъде това, което могат - нито повече нито по-малко. И сигурно промяна ще има. Хората не харесаха старите водачи, поискаха промяна, избраха си нови и това е чудесно. Няма да има пречки да получат това, което поръчаха.
Аз продължавам да мисля, че държавната машина с течение на вековете се е превърнала в автономна надорганизмова структура и до голяма степен самата тя "си прави каквото иска" без значение кой стои на кормилото й. Но съм оптимист, защото постепенно всичко ще се промени.

Старите водачи на държавата

На изпроводяк им благодаря, че криво ляво успяха да свършат работа. Старото преяло туловище сега ще започне да се разлага и се надявам да послужи за почва, субстрат, тор за новото. По-добре да го използваме за това, отколкото да се възмущаваме колко е миризливо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар